Sokoterapia. Kilka tajemnic skutecznej terapii sokami

News

Soki to dla naszego organizmu bogactwo witamin oraz minerałów, ale również idealny sposób na to, by skutecznie oczyścić organizm i gwarantować sobie odmłodzenie ciała a także lepszą formę i zdrowie. warto wiedzieć jak obecnie przygotowuje się terapie sokami, wiedzieć jak będzie ona działać.

Toksyny – należy je usuwać

W trakcie codziennego życia spożywamy posiłki, w których znajduje się wiele takich składników, które są właściwie toksyczne dla naszego organizmu, mogą nawet okazać się niebezpieczne. Organizm sam nie jest w stanie produkować takich enzymów, które będą w stanie pokonywać toksyny, dlatego pojawiają się u nas różnorakie choroby cywilizacyjne. Jak informują nas badania jednym źródłem aktywnych enzymów, które oczyszczą nasz organizm będą rośliny, które są najlepszą metodą walki z problemami organizmu. Właśnie z tego powodu stawiamy na terapię sokami.

Zalety sokoterapii

Terapia sokowa to najlepszy moment na to, by skutecznie oczyszczać z toksyn nasze płuca oraz wątrobę, nerki, skórę. w taki sposób można zwiększyć zdolność do przyswojenia substancji odżywczych. To również szansa na to, że spalanie tłuszczu będzie przyspieszone i wydalanie tego co zostanie po toksycznych składnikach będzie łatwiejsze. soki będą działać dobrze na nasz układ trawienny i dzięki temu sprawniej będzie działał na pracę naszego układu odpornościowego i dzięki temu będzie więcej sił i energii.

Oczyszczenie organizmu

Co najważniejsze można dzięki sokom czuć się młodziej i piękniej. To soki są dla wielu osób szansą na to, by skutecznie dbać o regenerowanie organizmu i dbanie o to, by utrzymywać w nim stan równowagi. Picie surowych soków z warzyw czy owoców to najlepszy sposób na odżywianie naszego organizmu

Poznajcie zasady terapii sokami

Jeśli ktoś chce rozpocząć ć terapię sokami trzeba wprowadzić do kuchni między innymi wolnoobrotową wyciskarkę, która będzie gwarantowała nam, że z owoców i warzyw uzyska się optymalną ilość witamin, enzymów czy soli mineralnych, które dla naszego organizmu będą bardzo cenne. Soki spożywamy około pół godziny przed jedzeniem i pijemy niewielkimi łykami mieszając go ze śliną. Ze świeżego wyciskanego soku zawsze trzeba usunąć pianę, jeśli taka się pojawi. Soki można przygotowywać z różnych składników. Wykorzystujemy takie propozycje jak marchew, kapustę, ogórki, dynię czy buraki.