Sprawdzony sposób na błyskawiczne wzmocnienie odporności dzięki wyciskanym sokom!

News

Niestety jest tak, że bakterie mogą nas atakować praktycznie z każdej strony. Wiele osób obecnie choruje a okres jesieni i zimy na pewno nie będzie sprzyjał naszemu zdrowiu. Organizm będzie mocno osłabiony, wyziębiony zaczyna brakować mu słońca. Jak więc w takiej sytuacji można sobie poradzić?

Obecnie co by nie mówić mamy najgorsza porę dla naszego organizmu. Zarazki w niektórych przypadkach mogą się okazać dla nas bardzo niebezpieczne. Picie świeżych soków to rozwiązanie, które będzie nas chronić w jakieś mierze przed grypą oraz przeziębieniami. To również jeden z najlepszych sposobów na to, by wzmocnić swój układ odpornościowy i uchronić się przed chorobą. Warto szukać tych składników, które do tego właśnie celu sa najlepsze.  Jesień i zima to okres gdy szczególnie trzeba docenić witaminę C, która dla naszego organizmu może być bardzo ważna. Warto szukać tych owoców i warzyw, które są najlepszym jej źródłem. Jak się okazuje czasami może być z tym problem, ponieważ wielu roślin w tym okresie nie będziemy mogli otrzymać. Warto jednak dobrze poszukać, ponieważ dzięki witaminie C nasz odporność zostanie wzniesiona na zupełnie inny poziom. Kolejnym ważnym składnikiem jest imbir, który w Polsce nie jest póki co często wykorzystywany przy wyciskaniu soków. Na świecie jednak jego właściwości lecznicze są już doskonale znane od wielu lat. Dzięki dodaniu plasterka imbiru do soku możemy oczekiwać, że nasz organizm od razu zacznie funkcjonować lepiej. Uważa się, że jest to lekarstwo, które można określić jako uniwersalne. Właściwości lecznicze znane i wykorzystywane są tak naprawdę od stuleci. W Polsce jest jednak stosunkowo mało popularny, ale powoli zaczyna zyskiwać zwolenników. Może chronić nasz organizm przed bakteriami i stanami zapalnymi, dlatego warto tą kwestię brać pod uwagę. Musimy tylko uważać, by z ilością imbiru nie przesadzić, ponieważ w ten sposób może się okazać, że sok będzie dla nas zbyt pikantny.

Kilka przepisów na soki z dodatkiem imbiru

Imbirowa pomarańcza
1-2 pomarańcze
2-3 marchwie
2cm grubości plaster korzenia imbiru
Pikantny sok pełen witaminy C i B. Jest również niesamowicie bogaty w antyoksydanty i minerały.

Imbirowy burak
2 zielone jabłka
2 buraki
1-2cm grubości plaster korzenia imbiru
Sok ten jest pełen kwasu foliowego i minerałów takich jak potas, magnez i wiele innych. Co więcej zawiera dużo antyoksydantów i mnóstwo witaminy C.

Imbirowa gruszka
2 gruszki
2 cytryna
1cm grubości plaster korzenia imbiru
Pyszny sok pełen witaminy C i przeciwutleniaczy. Znakomicie oczyszcza organizm z toksyn.